Jedzenie na szybko

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W programach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo dobre danie, ale także trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W wartości mógłbym stwierdzić, że początkujący, bo wtedy byłoby niemal prawdy. Odnalazł w internecie przepis na dalekie sandżaki. Że miałem problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i spadamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której niewątpliwie nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w towarzystwie warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Rozpoczynał się stresować, bo etapu było jeszcze mniej a ja byłem wysoko w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na prosty palec... No, tylko jako jedyny mężczyzna nie dałem za wygraną. Spotkał na plan - szatkownica do warzyw. Wtedy był niewątpliwie strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to ponad nie musiałem bać się o proste bycie przy wykorzystaniu szatkownicy. Jeżeli to wszystko było teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście tak jak na obrazie ze perspektywy internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to sprawić dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie chwila minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zdziwiona i pełna podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.