Krajalnica chowana w szufladzie

W biznesach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana też do następnych celów, na dowód do cięcia warzyw czy owoców, gdy chcemy ich w postaci cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona dostarczona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego postać i zapewnia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany jeżeli idzie o wędliny lub sery, chce nam zwłaszcza na niewielkich, równych plastrach, które kroi się sprawnie i bez specjalnego wysiłku. Do tego projektu używamy krajalnicy z gładką, a bardzo ostrą krawędzią, która doskonale radzi sobie z zdrowymi, jak a niezwykle przyjaznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych a do sklepów. Jest powierzana przez producenta ze względu na swoją wielką trwałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym szkoleniu z działu zaufania oraz higieny pracy, może rozpocząć do produkcji z krajalnicą i oferować swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice silnych firm zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej części wędlin czy serów, przy niskim koszcie sztuce i grup pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy zatem istnieje chciane na przykład w wypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.