Opakowania prozniowe warszawa

Choć pakowanie próżniowe najczęściej stosowane jest ze sklepami wielkopowierzchniowymi, firmami cateringowymi i restauracjami, to jeszcze częściej też klienci indywidualni poszukują urządzeń, które uznają im przedłużyć trwałość przechowywanej żywności. Specjalne woreczki, próżniowe pojemniki i akcesorium do pakowania dostosowywane są też do ich potrzeb, idąc na opakowanie odpowiednio mniejszych porcji żywności.

Domowe narzędzie do pakowania próżniowego żywności może stosować specjalne woreczki do próżniowego przechowywania bądź więcej wykorzystuje pojemniki próżniowe zrobione z plastiku. W sukcesie pojemników najczęściej grane są specjalne pompki ręczne, które umożliwiają na odessanie zbędnego powietrza z pojemnika i obiecują jego hermetyczne zamknięcie. Podobny strategia życia można skorzystać do zamykania butelek specjalnymi próżniowymi korkami. Noszą one najczęściej uniwersalny rozmiar, a wolno je przyjmować również do zamykania butelek z winem, jak i do butelek z oliwą czy octem balsamicznym. Próżniowe zamknięcie butelki przedłuża trwałość zawartości - po zamknięciu próżniowym wino zapewne żyć umieszczane nawet przez ponad 20 dni. Dla porównania wino w butelce otwartej można przechowywać co najwyżej przez 2-3 dni.

gastro pos demo

Do własnego użytku mogą stanowić ponad dostosowane urządzenia typu multivac, idące na przechowywanie żywności w oddzielnych woreczkach. Przechowywanie żywności w woreczkach wydłuża jej trwanie przechowywania - w relacji od typie wyrobu a z miejsca, gdzie będzie on przechowywany (temperatura pokojowa, lodówka czy zamrażarka), czas przechowywania ciągnie się nawet czterokrotnie. W próżniowo zamykanych woreczkach można przechowywać produkty sypkie, jak kawa albo herbata, żywność przetworzoną, ale i warzywa, wędliny czy mięso. Zapakowane próżniowo mięso że być trzymane w zamrażarce w odpowiednio niskiej temperaturze nawet przez 26 miesięcy. Dodatkowym atutem pakowania próżniowego z wykorzystaniem woreczków jest fakt, iż nie obejmują one za dużej przestrzeni.