Wybor odpowiedniej krajalnicy w biznesie gastronomicznym

Jeśli prowadzisz biznes gastronomiczny, dużym przedsięwzięciem będzie dla ciebie wybór odpowiedniego sprzętu do konkretnych zastosowań. Małe, klimatyczne restauracje cechują się zazwyczaj tym, że większość czynności wykonywana jest na bieżąco, w restauracyjnej kuchni. To znaczy, że na przykład mięso kroi się na kotlety dopiero przed ich usmażeniem, sałatę kupuje się w główkach, a nie porwaną na strzępki i przygotowaną do natychmiastowego użycia, a także wędliny i sery kupuje się w całych kawałkach, i kroi bezpośrednio przed zaserwowaniem.

Jest to działanie nie pozbawione sensu i logiki, ponieważ przygotowywanie takich rzeczy tuż przed ich podaniem jest gwarancją świeżości, a także dbałości o klienta. W końcu klient nie przychodzi do restauracji, by zjeść sałatkę przygotowaną z gotowej mieszanki sałat i polaną już gotowym dressingiem – przychodzi po to, by otrzymać potrawę przygotowaną przez szefa kuchni bezpośrednio przed jej podaniem, bo ma ochotę na coś świeżego, domowego, a nie chce mu się gotować.

Wszystkim niewielkim przedsiębiorstwom gastronomicznym będzie zatem potrzebna krajalnica Maga 310p idealna do użytku w małej restauracji. To urządzenie, które uruchamia się wygodnie za pomocą jednego przycisku, i od razu gotowe jest do sprawnego pokrojenia zarówno dużej ilość wędlin jednocześnie, jak i sprawnego odkrojenia jednego plasterka cieniutkiej wędliny na kanapkę. Tak naprawdę używanie krajalnicy nawet do codziennych czynności nie zajmuje więcej czasu niż pokrojenie wędliny czy sera nożem. Jest wręcz odwrotnie – dobrej klasy krajalnica sprawi, że będziemy jej używać do sprawnego cięcia czegokolwiek, nawet gdy potrzebujemy tylko jednego plasterka, bo też takie jest jej zadanie – ma nam ułatwiać codzienne nużące przygotowywanie potraw. Krajalnica Maga jest bardzo dobrym pod względem technicznym urządzeniem, do którego używania wystarczy tylko podstawowa wiedza na temat bezpieczeństwa i higieny pracy przy krajalnicy każdego typu. Jak każde urządzenie do krojenia, może być używana wyłącznie przez osoby dorosłe, w sposób niezwykle ostrożny i świadomy. Bardzo zaostrzony nóż krajalnicy może nam zrobić krzywdę nawet, gdy się nie obraca, i jest to jej największa zaleta!


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl